Фэридэ апа бэете

2003 елны; август аенда, яман шешт;н авырып, бакый д;ньяга к;чк;н,укытучым,сыйныф ;ит;кчем - Нуриахметова Ф;рид; апага багышлап язылган б;ет.

2003 не; августы,
Бик матур к;нн;р иде.
;;;лем; тиг;н чирд;н
Арына алмадым инде.

Якты д;ньяларда ми;а
Язмаган к;п яш;рг;.
;ти-;ни,балаларым,
Кир;к сезг; т;з;рг;.

Яшьли г;р иясе булдым
Г;рл;п яш;п ятканда.
Иремне,балаларымны
Ташлау авыр булса да.

Т;р;з; каршыларымда
;здереп кошлар сайрый.
Й;р;гемне; ;рн;л;рен
Х;тта кошлар да а;лый.

Сезд;н аерылулары
Авыр булды,балалар.
Р;н;ем;гез,т;зегез,
Сау булыгыз,туганнар.

;лг;н арты ;леп булмый,
Еламагыз балалар.
Нишл;тим со;...
Минн;н тормый...
;;;лг; юк д;валар.

Кеше х;лен кеше белми
;з башына т;шм;с;.
;ир куенына кер;мен,
Кер;сем д; килм;с;.

;с; бакчада г;лл;рем
Кояшларга ;релеп.
Яш;гез сез,балаларым,
Шатлыкларга к;мелеп.

;тиегез яныгызда,
Кадерен ген; белегез.
;ни юк инде безне; дип,
Боегып ;ич й;рм;гез.

К;;елл;ремне биреп
Башкардым хезм;темне.
Алсу та;нар аткан чакта
Белм;дем ;л;семне.

Озатырга килдел;р бит
Мин укыткан балалар.
Тик ;земне; балаларым
;йд; елап калдылар.

Мин китк;нд;,дус-ишл;рем,
Килдегез хушлашырга.
Ходай т;гал; язган
Язмышка буйсынырга.

Болыннарда кошлар сайрый
Алсу та; аткан чакта.
Каберем; килерсез сез
Мине сагынган чакта.

Ике кызым,к;з нурым,
Т;шегезг; керермен.
Икегезне; ч;чегезд;н
Сыйпап кына й;рермен.

Борчылмагыз минем ;чен,
;ти-;ни,кызларым.
Укытсагыз елларымны
Шат булырлар рухларым.

Сентябрь, 2003 ел


Рецензии