Ja ciagle mam ten pierwszy raz

Ja ciagle mam ten pierwszy raz,
Poznajac siebie w innych ludziach.
Jak fajnie widziec w oczach blask,
I robic po nowemu to co lubie.

Ja ciagle mam ten pierwszy raz,
Kiedy otwieram rano oczy.
I czuc jak usmiech zmienia twarz.
I jak cieplutko jest pod kocem.

Ja ciagle mam ten pierwszy raz,
Kiedy znajduje w obcym cos nowego.
Kiedy odczuwam w ciszy czas,
I wydobywam piekno z ubogiego.

Ja ciagle mam ten pierwszy raz,
Kiedy podziwiam roznorodnosc swiata.
Jak ucho slyszy barwnosc fraz,
I  jak pojmuje , to co robie, nie jest strata.

Ja ciagle mam ten pierwszy raz,
Kiedy zdobywam nowe doswiadczenie,
Kiedy popijam gorzki kwas,
Przezywam mi;osc i  natchnienie.

Ja ciagle mam ten pierwszy raz,
Kiedy doswiadczam powodzenie,
Kiedy szczesliwa tancze walc,
Kiedy odczuwam blogo;; od zmeczenia.

Ja ciagle mam ten pierwszy raz,
Jak slysze dzwiek usmiechu dziecka.
Jak widze wiele swietnych szans,
Co wyprostuja zniechecone plecka.

Ja ciagle mam ten pierwszy raz ,
Jak w myslach zblizam sie do Boga,
Co chroni  mnie, i uczy ca;y czas,
Zeby owocna stala  zycia droga.

Ja ciagle mam ten pierwszy raz
Na nowy sukces i odwage
Zeby w co wierzysz, o co dbasz.
Trzymalo zawsze rownowage.

TAT 25.02.2018 ( 11.59)


Рецензии