Мяце мяцелiца густая...

***
Мяце мяцеліца густая
І замятае мой ліхтар.
Знікае вуліца пустая
Ў наплыве беласнежных хмар.

А снег густы ляціць і коціць,
Як пену, белы колер хваль.
І чысціні яго мне хопіць,
Каб апрануць душу на баль.

Мяце мяцеліца густая
І замятае мой ліхтар.
Знікае вуліца пустая,
І, як нябёс чысцюткі дар,
Ляціць на хату свежасць пены,
Каб бараніць мяне і сцены.

25. 01. 2019 г.


Рецензии