Под лъчите кехлибарени

Студът разкъсва януари на парчета,
а мене ме разрязва мъката по мама.
Заселиха я ангели на някоя планета-
шестнадесет години как я няма...

Отронва някога златистия прашец
 като сълзи червено-жълтата луна.
И тя се мярва като пришелец
 в съня ми.Най-прекрасната жена!

С тъга и мене ме отпуска януари
 към нейната шафранова* мечта.
Под лъчите на звездите кехлибарени
 за миг поне до нея да се добера...

----------------------------------------------
шафран=от сем. на минзухарите,сухо
 се използва в парфюм.,мед. и кулинарията

16.01.2012 г.
434 Б. Алекс.



 


Рецензии