След глътка кафе

СЛЕД  ГЛЪТКА  КАФЕ
Автор: Р. Русев               

Дали ще разбера,
че бил съм обичан…

В съботната вечер
поседнах в кафето
над цигара и спомени.
Димът е наоколо,
в топлата вечер
притча разказва
за тръгнала обич,
копнежи затрити
по пътища
и мисли оставили
по тях и надежди.
Ръми навън.
Димът отнася мислите по дни,
преди това рисувал
приказки за обич,
където нощем съм те чакал.
Сега край побелели
дни се вие
и няма нищо ново.


Рецензии