Злодюжка

Змайстрував узимку тато
годівничку для пернатих,
на гіллячці примостив
й салом птАхів пригостив.
       Не пройшло і півгодини,
       як зчинився лемент дивний.
       Позлітались геть усі:
       дятли, сойки, горобці.
       І вертлявії синички,
       жовтогруденькі сестрички,
       також дзвінко цвірінчать,
       на сніданок швидко мчать.
А Микитка не зіває,
у вікно спостерігає.
Скільки пташок - дивина!
Це для хлопця новинА.
       Раптом бачить, як злодюжка,
       чорний кіт із білим вушком,
       з годівнички сало - хвать
       і мерщій, чимдуж тікать!
Син в сльозах гукає: "Тату!
Треба злодія спіймати!"
Тато каже: "Та не плач!
Ти вже котика пробач!
А пташкам твоїм маленьким
я зерняток кину жменьку
й перевішу годівничку
на одну гіллячку вище,
щоб злодюжка не дістав
й сало красти перестав".

            Ілюстрації Юлії Петренко.


Рецензии