Снiлася мама. Размову вялi...

***
Снілася мама. Размову вялі.
Побач стаялі, шумелі бярозы.
Потым мы з ёю ішлі па зямлі.
Лозы лілі свае жоўтыя слёзы.

Недзе над намі плылі жураўлі.
Маці сказала: “Пара мне дадому…”
І адарваўся той цень ад зямлі
І памахаў мне рукой, як жывому.

Снілася мама. Размову вялі.
Разам мы крочылі з ёй па зямлі.
Потым яна бы сарвалася ў неба.
Я яшчэ крочу, а, значыць, так трэба…

23. 01. 2019 г.


Рецензии