Фантазия

Запридам мъглата
 във снежната нишка
 на родословно вретено.
А на софрата
 ме чака интрижка
 с винО оцветена:
Баница вкусна,
изкусна погача
 с монета
 и разни салати.
Очакващи устни
 в следите на плача
 що светят-
за нещо отплата.
Бодлива елхата
 напомня за болки,
които във бъдното носим.
Или за благата
 върху двуколка-
от теб омагьосани...

31.12.2011 г.
Б. Алекс.


Рецензии