Снегодяй

Снегодяй
 по света гуляй.
Снега
 размята като самурай.
Безкрай
 блуждай
 по моя край.
Иска да главозамай
 неподозиращия
 полицай,
дето си нехай,
мечтай
 или скучай...
Моля,
някой да ми обещай,
че ще порицай,
разколебай
 и закопчай,
този,
дето толкова се величай
 СНЕГОДЯЙ.
Сполай!
Бай-бай!

29.12.2011 г.
Б. Алекс.


Рецензии