Сянка

Върху снега оглозганата сянка на момиче
 се приближава тихомълком към дома ми.
Като любовник млад към нея ще затичам -
може пък и вътре аз да я примамя.

Отдавна съм открил вратите си за нея.
Гледам как се приближава. И мечтая
 цяла зима песни пред камината да пеем
 и завинаги със сянката й да се обвенчая.

25.12.2011 г.
Б. Алекс.


Рецензии