Декември

Началото на зимата.
Декември.
Обичам го за дългите му нощи.
Не правят облаците повече маневри,
за да доказват своето надмощие
над Слънцето,
защото го закриват.
Диша се свободно въздух чист.
Снегът
 доказва своята алтернатива
 пред дъжда,изпаднал в кома.
Песимист
 до пролетта...
Към сърцето ми тече кръвта
 по-млада от незряло вино...
Декември е...
Началото на зимата...

19.12.2011 г.
Б. Алекс.


Рецензии