Зимна идилия

Човечец снежен днес си налепихме,-
оказа се, че бил той женски.
Бързо от студа в дома се скрихме
пред камината седнАхме пораженски:

-Трябва да слепим и кавалер,-
обади се сина след първата ракия.
-Със пушка,като теб - бракониер,-
добави внука глупав...Завалия.

-За охрана трябва да добавим куче
със мобилния,настроен,за да лае...
- плахо каза малкото ми внуче
и подгони котката ни...уж нехае...

Тук жена ми също се обади:
- И дечица малки,роклята да дърпат,-
бързо стана и от раклата извади
някаква жътварска,жълта кърпа...

Дъщерята се загледа през вратата:
-И пералня да направим,-да пере,-
без ръце е, виждате - саката...

Станах тихо...Трябва да превъртам чеверме...

19.12.2011 г.
Б. Алекс.


Рецензии