Хранителю

Вона п'є нескінченну каву,
Немов родич її - блідий колумбієць.
Їй сідають на плечі сороки і гави,
Говорячи пошепки: "Ну ж бо, не бійся!"

І вона не боїться нічого, крім снів -
Боїться, що видасть минулі секрети.
Коли вона спить, помирають її голосні,
Щоби вранці не дати їй знову померти.

Вона пір'я рахує в бекетівських марах,
Укладає свій час поміж присмерку книг
І сумує за тінню, пророчить по хмарах,
Шукає тепло і насіння у криг.

Збирає на горах морознії квіти
І ходить наосліп в туманному краї.
Зимова чаклунка ненавидить літо,
А тебе, хранителе, щиро кохає.


Рецензии