Пливи, рибо

У кожної риби є власні закони:
Долати мовчанням усі заборони,
Плисти і летіти за обрій дедалі
І луску творити зі срібла та сталі.

І хай не лякають рибальські човни.
Дізнайся в безодні, що є головним.
Всю пам'ять зірви з найтепліших обіймів,
Кохання відчуй, зігрівайся в Гольфстримі.

Хай лінія збоку - чуттів концентрат.
Пливи-но, дитино, між течії втрат,
Зійди на поверхню, дроби задзеркалля -
Для риби є раєм небесне провалля.

Пірнай у безодню і крила рости,
Злітай до мети крізь міста і мости.
Мовчи, поки серце не стане пташиним.
Ти краще, ніж вчора, дитино! Пливи-но!


Рецензии