Иван богун эпилог

                ЭПИЛОГ.
ОТ АВТОРА:
Снег и мороз- а на площади люд.
Толпятся с утра и чего-то ждут.
Хмельницкий! Богун! Казаки! Идут!
Из самой Москвы! Посольство ведут.

ХМЕЛЬНИЦКИЙ:
Слухайте всi! Що вам буду казати,
Сьогодні самі! Будьмо ми обирати.
С ким би вам люди- хотілося б жити?
В церкву яку- ви хотіли б ходити?

ХМЕЛЬНИЦКИЙ:
Султана турецкого! Можем обрати,
У рабство вiн буде- нас продавати!

Кримського хана- Польського пана,
Чы можэ доволи - носить нам кайдани!

НАРОД:
Навiщо нам гетьман- басурмани тi клятi!
І ляхів не треба нам більше- проклятих!
У церкву дідів наших! Хочем ходити.
Ми всі православні! Пiд ким же, нам жити?

ХМЕЛЬНИЦКИЙ:
Ще е цар Московський! Він нашої віри.
НАРОД:
З Росіею будьмо- Росії повірим!
ХМЕЛЬНИЦКИЙ:
Усі так бажаете? Вас- Я питаю.
Хто за Росию- хай шапки  кидае!
Хмара із шапок- в повітря злетіла,
УКРАЇНА З РОСІЕЮ - НЕЗДОЛАННА СИЛА!

ГОСПОДУ СЛАВА!!!  З НАМИ КРЬОСНАЯ СИЛА!
ЖИВИ УКРАЇНО- НАВІКИ ЩАСЛИВА!

                К О Н Е Ц.

 01-17июнь 2011г. ГЮНТЕР ГЛОК.
 УКРАИНА. ДНЕПРОПЕТРОВСК.


Рецензии