Сонейка яснае

Сонейка, сонейка яснае.
Рана ўстае над зямлёй.
Шчыра вітаецца, ласкава,
Грэе усмешкай сваёй.
     Ветрыку, ветрыку дужаму.
     Ціха кіўне наўздагон:
     "Добрае раніцы, дружа мой,
     Шлю табе нізкі паклон"
Рэчанька, рэчанька сонная
Зранку ў нябёсы глядзіць.
Мыецца сонейка промнямі.
і ў чысціні зіхаціць.


Рецензии