Декември

Въздухът е чист, поръсен от декември
 с ледените капчици на коледни надежди.
Снегът рисува своите размити акварели
 по преспите, за нашата Любов прибежище.

Заселва се във мен цъфтежът на снега
 с любовен аромат на тънки струйки.
Ти с нежния си поглед пак ме жегна
 преди да ме обсипеш със горещите целувки.

04.12.2011 г.
Б. Алекс.


Рецензии