Старата ми къща

Усещам ароматите на стария ми дом
 попили ритмите на страсти и извивки
 и пламъка на газената лампа -метроном
 на светлината в майчините ми усмивки.

Ръцете си простирам в звездна полунощ
 и рой светулки ляга в моите длани.
Стените ме изпълват със вековна мощ
 и гласове, дори от внуците желани.

Радвам се,че пуснах сноп от слънчеви лъчи
 по ъглите обпаячени в старата ни къща,
в която още ехото на спомена звучи
 и във прегръдките на тате ме завръща.

03.12.2011 г.
Б. Алекс.


Рецензии