Любовта не се топи

Снегът за първи път се среща с непознатото-
оглежда се страхливо.Плаче.Бързо се топи.
Напомня ми тополения пух през лятото...
Той, обаче, се събираше сред сухите треви.

Снегът прилича в същност на живота:
сипе бавно дните си и се топи.
А когато захладнее - сбира кротко
 преспите от спомени за наш,те дни.

А спомените винаги с Любов са свързани-
Любовта не се топи и не изтича:
тя просто нашите сърца завързва
 и ходим като с мартениците закичени.

30.11.2011 г.
Б. Алекс.


Рецензии