Вечерната проверка на звездите

Вечерната проверка на звездите
 постави ред сред тяхните калабалъци.
Стотици бисерни мелодии изсипва
 небето черно от вълшебните сандъци.

Безкрайно кратка е за нас минутата
 когато много дълго се отделяме
 след възторзите и поривите на уюта,
които цяла нощ със тебе сме споделяли.

Събирахме в прегръдките небето -
домът ни малък за душите в бъдеще.
А ти ме убеждаваш, че далеко е
 мигът на истинското Боже правосъдие...

26.11.2011 г.
Б. Алекс.


Рецензии