Щастие

Всеки дъх и всеки щрих
 във паметта си отпечатвам.
Дали, обаче, съм щастлив?
Или съдбата си оплаквам?

Щастието е парче надежда,
гъвкав ум и радост в тялото,
мига, във който се възпроизвеждам
 и полета нагоре по спиралата...

В дни на бедствия и на тревоги
 делим нещастието с други.
Щедри сме във своите епилоги
 само със щастливите съпруги.

25.11.2011 г.
Б. Алекс.


Рецензии