З адной беларускай песн

Я ніколі не быў  багатым
Нарадзіўся на гэтай зямлі-
Помню цемныя-шэрыя хаты
І зяленыя хвалі- палі.

Я ніколі не  быў салдатам,
Давалося ж і мне ваяваць:
З пісталетаў або з гарматаў
У магутнае сэрца страляць.

Я ніколі не быў дэпутатам
 Давялося ж і мне засядаць
І калючыя неты і наты
Сваей уласнай рукою пісаць

Я ніколі не быў  багатым,
Толькі помню праз цемныя сны
Бог свяціў мне з нябесаў  рагатых,
Каб я быў спакойны і радасны...


Рецензии