Зимни проблеми

Небесната митница днес арестува
 шест камиона със сняг и със лед.
Много дълго от Север пътували
 с документи без цветен портрет.

Зимата плаче. Срокът изтича.
От банките вече пари не й дават.
Топлият вятър по-бързичко тича.
Дърветата голи в гората възстават.

По магистралите - дупки огромни.
С асфалт да ги скриват няма изгода.
Парите бюджетни също са скромни.
За човешките грешки плаща природата.

17.11.2011 г.
Б. Алекс.


Рецензии