Любовта притихнала мълчи

Любовта притихнала мълчи.
Не иска с мен да разговаря за жени.
Не иска да споделя с мен мечти.
Не иска тишината ми да нарани.

Такава гробна тишина -
от нея на душата ми е тясно.
Любимата сред другите жени не разпознах
и надежда никаква на щастие.

Някакъв печален силует
на Любовта ми е препречил пътя.
Надявам се със теб да създадем дует,
от който влюбените да побиват тръпки.

18.01.2019 г.
Петр Пенчев


Рецензии