Склад на мечтите

На стените почти денонощие спят
 от целувки и ласки уморените сенки.
Но на нас ни се иска да продължат
 мИговете вълшебни на тази заченка.

Ти за мене си толкова много.
Ти за мене си просто само една.
Но,в Душата ми зрее тревога -
как,кажи ми,днес да те съхраня?!

От житейски бури как да те скрия.
Преграда да вдигна от зловредни обиди.
За буйни страсти с нови нощи да се сдобием,
та всеки влюбен с радост да ни завиди.

Да не затънеш в нищожния бит.
Да не загасне огънят топъл в очите ти.
С любовен воал да бъде покрит
 вълшебният склад на мечтите ни.

10.11.2011 г.
Б. Алекс.


Рецензии