Как мирише паметта?

Как мирише паметта?-
на липи и на смокини
 в двора ми на Михайловска*.
Може би и на потта
 над шейната ми засилена
 по снега на старата Раковска*.

Или на срязани крила
 от летеж на безмоторника
 някъде над Кольоганчево.**
Може и на мараня
 там край Дунав до оборите
 над войнишките ми канчета.

Как мирише паметта?-
винаги на устни нежни
 през живота нацелувал много.
Може би на глупостта
 да ловя мига безбрежен
 и живея постоянно във тревога...

06.11.2011 г.
Б. Алекс.
-----------------------------------
*улици в Стара Загора
**летище край Стара Загора


Рецензии