Вось i ноч мая настала...

***
Вось і ноч мая настала.
Прастудзілася, цячэ
І скідае з п’едэстала
Ўсё, што вочы ёй пячэ:

І марозную завею,
І абрыдлы поўні лік,
І паэта, што не ўмее
Прыкусіць дурны язык.

Толькі вецер лашчыць вочы,
Толькі хмары з ёй плывуць,
Ды ліхтар – яе рабочы –
Асвятляе ночы пуць.

18. 01. 2019 г.


Рецензии