людина з острова Святого Валентина

на дивнім острові
Святого Валентина
живе одна
закохана у світ
людина
самотній дощ
щоранку їй
плете кантати
а на ніч
сни приходять
зорі рахувати

людина з острова
Святого Валентина
не має часу
смакувати добрі вина
бо він пішов у неї
поплекати квіти
і не вертається –
всі пори року –
літо

в людини з острова
Святого Валентина
цвітуть слова віршем
і крихітна хатина
що мушлею лежить
з якої шепіт моря
як виливається
із тишею говорить

з людини з острова
Святого Валентина
ясні  думки ростуть
ласкають
небо синє
ну а птахи
звивають гнізда
в серці дужім
ховаються
від вітру злого
грішні душі

людину з острова
Святого Валентина
минають прикрості
шанують
хмарні днини
коли вона несе
у світ давно забутий
вогонь очей своїх
між пелюстками
рути

людині з острова
Святого Валентина
не треба золота
а білих павутинок
які з небес летять
відкритими листами
читає їх
і оживає
віри камінь

17 Січня 2019


Рецензии