Космогония

Една е във Слънчевата система,
а може би и в цялата Вселена
 такава двойка влюбена
 като Земята и нейния Месец.
Ако единият се изгуби-
другият ще се обеси...
Аз съм плод на ярка светлина.
Живея в свят на измама и пошлост,
където на монетата от едната страна
 е гравиран грош,
а на другата-звездния кош.
Ти беше с света също една,
родена под лунната светлина,
където няма забрани
 и Любовта е мечтана.
Моята светлина
 привлича твоята тъмнина.
И се въртим заедно
 по едни орбИтИ.
За да не ни е хладно
 със телата си сме накрити.
От допира-като светулки искрим.
И участта ни е една:
от Любов можем да изгорим...
А след това - тишина...

01.11.2011 г.
Б. Алекс.


Рецензии