Дом

Как важно е да имаш своя дом
 във който постоянно се завръщаш
 като в гнездо на чорлав клон,
гдето и перцата те прегръщат...

И в него чака те съпруга.
Очите й - ливада от търпение.
В гърдите - топлото на юга.
Гласът,настроен е за песнопение.

Погледът й моли пак за ласка.
Гушка се в ръцете като птичка.
В топлата прегръдка в миг те тласка...
Чувстваш - искренно,мъчително обича.

01.11.2011 г.
Б. Алекс.


Рецензии