Видение

Прозрачна, порцелан звънящ,
фреска от витраж отвънка осветен,
по грациозна от богиня
 се приближава тя към мен.

От пещ металоплавна ли излязох,
че така се изпотих?
Избяга ехото в нощта
 и жадната земя напролет
 като вода снега горещ изпи...

След малко удивено вежди ще повдигна
 щом узная,
че капка моя кръв
 вместо рубин на пръстенчето й сияе...

26.10.2011 г.
Б. Алекс.


Рецензии