Щъркели

Равадиново не беше само дом за Христо Фотев,-
тук по жиците редяха своите черни ноти
 лястовиците-преселници като дедите ни,
а на стълбовете спяха щъркели-добри родители.

Щъркът е красив.От албатроса по е умен.
Морски водорасли за кръпки на гнездата скубе.
Отлита със децата, заедно със сенките.
Кога звездите плачат-трака весел с клюв надменно.

И никой не умря във село Равадиново.
Не искаха да наскърбяват те родината
 на най-големия поет крайморски.
А искренно помагаха да пише той комфортно.

24.10.2011 г.
Б. Алекс.


Рецензии