Художник

Защо престанах да рисувам
 години толкова назад?Не помня...
Защото днес като платно целувам
 устни топли, нежния ти поглед.

Можех някога в статива
 образа ти огледален да обърна.
Сега те гледам мълчаливо
 и гола със очите те прегърнах.

Можех със една сълза
 във акварел да те изкъпя цяла.
Сега като стеблото на лоза
 обгръщам крехкото ти тяло.

Затова престанах да рисувам...
Искам в теб да съществувам.

18.10.2011 г.
Б. Алекс.


Рецензии