Есенна софра

На ябълката днеска пожълтяха пак косите,
а вчера бяха като изумрудите зелени.
Небето пълни със сълзите си реките.
От днеска есента е влюбена във мене.

От днеска есента ми стели новите чаршафи
 от шумата, която вятърът събра.
И сварен компот поднася от ошафа,
изсушен през лятото за нашата софра.

16.10.2011 г.
Б. Алекс.


Рецензии