Гьуьрмет дувул я

Хьайит1ани тахсиркар къал-макъалдин,
Хата авач, гьуьрмет ая дугъридиз!
Атай ч1авуз ви кьилел тlал завалдин,
Дугъриди вун хуьда вичин багъри хьиз!

Гьуьрметдикай, къурху хьана, къекъечlмир:
Кьегьалвал чи - тан я, гьуьрмет – дувул я.
Я чарадан чиниз кlек хьиз экъечlмир-
Кlекрехъ авайди гьа вечрен акьул я.

Маса къачуз кlан хьайитlа хъсанвал,
Мумкин я ам дуьньядилай багьа хьун.
Дуьньядилай багьани я инсанвал,
Кутугнавач инсандиз буш лавгъа хьун.

Гьардан мурад чир хьайитlа хъсан я:
И аламат багъишнач чаз Худади.
Са хесетни виридалай масан я:
Гьуьрмет ая ажиз, кесиб инсандиз.


Рецензии