Гiрким подихом дивини

Дивним дивиться поглядом ніч.
Зазирає у вікна здалека...
Наче дИтятко ніс лелека...
Розмовляючи віч на віч.

Річ у тім що коли нема...
Мови тої що ще взиває...
Серце певно кохання крає...
Ну ж бо,мова його німа.

Загортає у попел туги...
Гірким подихом дивини...
І гукає:-Лишень майни...
Тінню щастячка,що без наруги.

І дивують майнув вітри...
Пролітаючи крізь багаття.
Квітне квітка ота,-латаття...
Хочеш щастя? Черпай...бери.

На полІ розовілого плаття...
Вбранство ранку тамує подих.
Ніжно в душі воно заходить...
Розпаливши у них багаття.

Он лелеки посіли подив...
Зранку клунки лишив під двері.
Чути дИтятка плач там ходить...
Пісня в ночі картатій сфері.
 (Понкратова.О.В.)


Рецензии