Музика се ражда

В душата ми тъга когато ляга
 търся в чуждата душа утеха.
Не знам защо и за какво ме стяга
 тази болка, чужда за човека...

И понеже нямам много сили
 да намеря истината в тоз момент
 вземам във ръцете обезсилен
 шестиструнния си инструмент.

Мелодия се ражда във момент на болка,
послушно струните звънят.
Тъгата прави бърза обиколка
 и се отправя с болката за онзи свят.

08.10.2011 г.
Б. Алекс.


Рецензии