Ти закъде се забърза

Вечер порцеланова се счупи
 и лети, лети на парчета.
Свърши се, даже се срути
 това безумие наше - летното.

Ти за къде се забърза -
птицата Феникс май отлетя.
Спомените в кърпа завързах-
с горчиви сълзи им се посмях.

Трябва да преживеем
 студените зимни дни.
Напролет пак ще запеем
 и полетим, както преди.

Само да не счупим чудото:
Паметта е крехка стомна.
Аз не ще те загубя...
Ти със добро ме запомни.

С теб пак ще се сбъднем.
Виж звездите как се навързаха.
Нощта порцеланова ще се върне.
Ти за къде се забърза...


Рецензии