Вольга Седакова

***
Ні мора, ні дрэва, ні ў цемры агні,
ні ноч без канца і ні дзень найвялікі,  –
нічым не суцешыцца розум зямны,
а толькі любоўю айца і ўладыкі.

Ты, слова маё – нібы шлях праз сады,
ты, слава мая – агароджа ля саду,
паклон да зямлі ў час хваробы, тады,
калі ад зямлі не чакаеш парады.

                Ольга Седакова
   ***
Ни морем, ни древом, ни крепкой звездой,
ни ночью глубокой, ни днем превеликим –
ничем не утешится разум земной,
но только любовью отца и владыки.

Ты, слово мое, как сады в глубине,
ты, слава моя, как сады и ограды,
как может больной поклониться земле –
тому, чего нет, чего больше не надо.


Рецензии