Обичам женските стихотворения

Обичам женските стихотворения.
За мене няма нищо по-красиво.
Като че от Господа са сътворени
 и също като негови деца-щастливи.

Не сте ги взели горе от тавана.
Не са изсмукани до кръв от пръстите.
Думите им,-като за хорце са хванати.
Римите им,-сред цветята търсите.

Всяко редче е нанизан морски бисер.
Нежни,-също неразпуснали се пъпки.
Образите,-от иконите Боянски списани.
А вкусът им,- мекото на сладък пъпеш.

За тупкането на сърцето са гориво.
Във всяко има страст или искра.
Усеща се,че вечно,страстно сте любими.
Заселени са със човешка доброта

24.06.2011 г.
Б. Алекс.


Рецензии