НИЩО

 по ДРУГА ПОЕМА ЗА ЛЮБОВТА
на НУНО ЖУДИСЕ

Всъщност между мен и теб
няма нищо.
Просто разговори до късно
с думи- малки перушинки,
като мъниста разпилени
в разстоянието помежду ни.
От тях се търкулват истини,
аз ги събирам в шепа,
от където скрито
ми намигаш
и ми се усмихваш.
Отворя ли дланта си-
грейва слънце
и ято бели пеперуди
литват към далече.
Тайната ни е разкрита-
между нас е
просто разстояние,
което пълним с думи.

В сърцето си и наяве
докоснати оставаме със...
Нищо


Рецензии