Сердечный ритм

Трепещет мое сердце, не болит,
но вены раздувает до предела.
С ударом каждым кровь мою стремит,
и чувства отделяются от тела.

А тело - что, по телу ли тужить,
когда тебе Вселенная открыта,
где различая истину от лжи,
с доверием удары сердца слиты.

             ...

          Сърдечен ритъм

Препатило, сърцето не боли,
но вените издува до полуда.
Да каже днес то всичко се стреми
и чувствата ни да превърне в чудо...

За тялото - по тяло ли тъжи,
Вселените от близост все отваря:
да срещне истини, а не лъжи -
доверието с удар да повтаря.


Рецензии