Что дальше?

 

Что там, за гранью? Что нас ожидает,
когда Господь к себе нас призовёт?
Мы ищем путь к другим мирам, не зная,
не ведая - что нас назавтра ждёт.

Что человек? Судьба его - загадка,
живет так мало, а страдает вечно:
пространство, время - в постоянной схватке
с днём нынешним и с жизнью человечьей.
 
             ...

           Отвъд ли?

Какво е там? Какво ли още има,
когато тук възкръсват богове?...
Предчувствие за утре е причина
да търсим път към други светове.

Съдбата на човека е загадка -
живее малко, страда - векове:
пространството и времето са в схватка
с горещото ни, днешно битие.


Рецензии