Олег Минкин. Мы шли...

 ***
Мы шли сквозь фонарный изменчивый свет,
Разнять не умея сплетенные пальцы,
И там, где кружился наш спутанный след,
Искрясь, вырастали цветы на асфальте.

Теперь, одинокий, брожу я опять
По городу давней любви и печали,
Где камни, как строки предания, спят
На улицах снов, что словами не стали.

Все те же горят фонари надо мною –
Но  разве асфальт зацветет за спиною!

                Алег Мінкін
  ***
Блукалі мы ў цьмяным святле ліхтароў,
Разняць не маглі пераплеценых пальцаў,
І там, дзе ступалі, у цемры двароў
Зіхоткія кветкі раслі на асфальце.

Блукаю самотны, вярнуўшыся зноў,
Па горадзе смутку майго і кахання,
Па збытаных вулках няспраўджаных  сноў,
Дзе кожны камень быццам слова с падання.

Усё тут, як колісь, ды дзе тыя кветкі –
Нядоўгага  шчасця ахова і сведкі!


Рецензии