МИЛА МОЯ БАБО

Автор: Генка Богданова

Бабинко любима, скъпа моя бабо, 
не е вярно, че сърцето ти е „слабо“,
че отдавна, бабо,  ти си остаряла,
от тревоги, грижи  тъй си побеляла.
Бабо, аз съм мъничко детенце скромно,
но сърцето твое, знам, че е огромно. 
Зная, то е пълно със вълшебна сила –
с топлина и обич, моя бабо мила.
Галят ни   очите – тъй добри и нежни-
под косите твои – преспи белоснежни.
Имаш  мила, топла, слънчева усмивка,
а не знаеш, бабо,  що е то почивка.
Раните лекува твоята целувка.
Толкова е сладка твоята милувка.
Ти с любов обгръщаш  внуците си мили,
до последен  дъх , до сетните си  сили.
Днеска те прегръщам с обич аз сърдечно,
моля се на Бога  да живееш вечно!


Рецензии
спаси БОГ, МИЛАЯ ГЕНКА, ЗА ДУШЕВНЫЕ СТИХИ "МИЛА МОЯ БАБО"! ХОЧЕТСЯ, ЧТОБЫ ЗАКЛЮЧИТЕЛЬНЫЕ СТРОКИ СТИХОТВОРЕНИЯ СБЫЛИСЬ И "МИЛА БАБО" ЖИЛА У БОГА ВЕЧНО!И ВАС С НОВЫМ ГОДОМ, РОЖДЕСТВОМ И СВЯТКАМИ!ВСПОМИНАЮ БОЛГАРИЮ, КАК ВОЛШЕБНЫЙ СОН...И МЕЧТАЮ ЕГО ПРОДОЛЖИТЬ...С НАИЛУЧШИМИ СЕРДЕЧНЫМИ ПОЖЕЛАНИЯМИ ТАТЬЯНА ХЛЕБЯНКИНА, ГОРОД ТАЛДОМ. 9- 10.1.2019 ГОД.

Татьяна Хлебянкина   10.01.2019 00:03     Заявить о нарушении