Илюзия

ИЛЮЗИЯ
Автор: Р. Русев               

Нощта е илюзия
за нещо недовършено,
с желания като очакване.
Изчезват в нея
влюбени мечтания
и капките тъга
изцеждат от очите сън.
Изтръпнал те сънувам
притихнала и недочакана,
уханието в мрака
ме води
всяка нощ при теб,
очаквам ръката ти
в моята
и дългите дни занапред.

*
Да изрека свидни думи,
да пролея сълза
в мъчни вечери
да стопля душа
с чаша вино`
и от топлината му
да усетя любов.
По брега да поскитам,
да си мисля за теб,
вълните стъпки да трият,
шум от заспало море
да ме кара да мисля
все за теб, все за теб...


Рецензии