***

Мадни Вакъифкай...

Са герен цавара акъваз,хуьх лувар,
Лугьудай гаф ава,за квез,дурнаяр!
Цlиргъинаваз гьи уьлкедай къвезва куьн?
Чазни са хабар  це,къвекъвез,дурнаяр!

Гьазур акъвазнава Багъдаддин эллер,
Гуьзетиз-гуьзетиз ама куь рекьер,
Аста гатуд лувар,хабар кьач,тилер
Авудда чуьллериз,сед жез,дурнаяр!

Хейли чlав яр такваз,икl ялгъуз я зун,
Чlепелукь хьиз,ийер чинихъ куз я зун,
Са алагуьзли яр вилив хуьз я зун,
Килига,акваз ян хквез,дурнаяр!

Кlан хьанай заз  вилиз суьрме ягъунар,
Бедназардал гьалтна,зиян тlакьурай,
Яргъаз экъуьгъ,катран вилиз такурай,
Кичlе я куь мизам чlур жез,дурнаяр!

Ийиз я куьн наз кваз са назик аваз,
Руьгьер цlийи хъийиз,чанда гьевес тваз,
Вакъифан рикl хурай акъатзава,кlанз
Садзурра квехъ галаз экъвез,дурнаяр!


Рецензии