Сiра пiсня

Сіро навколо, сірий бардак, сіро на серці, сіріє в очах               
Від сірих будинків, сірих дахів з сірими гніздами сірих птахів,               
Сірі дерева, сірі кущі, з сірого неба – сірі дощі,               
Сірі коти в тиші сірих ночей ловлять таких же сірих мишей.               
Сіра, сіра земля росами сірими щедро вмивається,               
Сіра ранкова зоря, з неї ще один сірий день починається.

В сірих тарілках – сіра бурда, з краників сірих – сіра вода,               
Гості приходять на сірий поріг, з сірою сіллю їдять сірий хліб,               
Сірі проблеми і балачки, сірі озера, сірі річки,               
В сіру грязюку сірих доріг сірий узимку випаде сніг.               
Сірі вовки у казках несамовито за зайчиком сірим ганяються,               
Сірість – у сірих думках, кожен собака Сірком у нас називається.

Сірі колони сірих невдах з сірими злиднями в сірих торбах               
Перебудовують сірий наш край в сірий бетонно-асфальтовий рай.               
Сіра країна сірих людей з сірим утіленням сірих ідей,               
І починається сірий наш день сірими звуками сірих пісень.               
Сірий світ наш такий, – сірі вожді тремтять над своїми коритами,               
Сірі надгробки надій вкриті сірими, сірими, сірими, сірими квітами...

16.08.1996

Пісня "СІРА ПІСНЯ"
https://www.youtube.com/watch?v=WsbAgjQ9ue0


Рецензии