Нежно щастие

Светът обвит в предутринна мъгла
 бавно свойта дреха влажна свлича.
Слънчев лъч със златна безкрайна игла
 към новият ден - свежо утро закича.
Тези бодежи усещам - сръчни и ласкави
 и по моята още премръзнала кожа.
Днес пак ме очаква нежното щастие
 в този свят чуден и вечно тревожен...


Рецензии