Сибирски кедър

Пренесох от Сибир във Трявна неотдавна кедър.
Екологията да сменя във своята страна.
Знаех,- на шишарки тлъсти той е щедър.
А семената му - полезни за диети са храна.
Посадих го...И получих истинска беда:
Той иска вятъра игличките му да прегръща,
но по-далеч от родната ми топла къща.
Корен здраво да забива право във скалите.
Покрай ствола сняг да се не трупа над тревите.
Другите дървета да не правят гъста сянка,-
пречели на уникалната изправена осанка!
И шишарки давал чак след двадесет години,-
ако слънчеви протуберанси го отминат...

Май напразно си донесох тук сибирски кедър
 в очакване на резултат от него щедър.

По-добре девойка доведете от Сибир.
Ще растат дечица закалени цял синджир.
И някога от тях ще имате хаир!


Рецензии